Ernst Heinrich Oelrichs - Krafft, Emil (18..-18..).; Müller, Karl (1797-18..). ([Berlin : s.n., 1826)
Przedstawia portret Ernsta Heinricha Oelrichsa, (Hanower 1768-1826 Berlin).
Pod kompozycją, po lewej: "Gez. v. Müller"; po prawej: "Lith. v. Kraft"; poniżej kompozycji centralnie: "ERNST HEINRICH OELRICHS. / Königl. Preussischer/ Ober-Landes-Gerichts-Präsident" [dopis ołówkiem: "z. Marienwerder"] / und Ritter des rothen Adler Ordens 2ter Klasse mit Eichenlaub".
Miejsce wyd. na podst działalności aut. Data wyd. na podst. biografii portretowanego.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014