Branislav Nuszić - Pani ministrowa : Komedia w 4-ch aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1956)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 31.10.1956 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.