Ex Libris Emilii Agopsowicz / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1962)
Przedstawia bramę wjazdową starej kamienicy, napis u dołu: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Emilii Agopsowicz. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.