Ex Libris Emilii Agopsowicz - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Agopsowicz, Emilia (1917-1998). ([S. l.], 1962)
Przedstawia bramę wjazdową starej kamienicy, napis u dołu: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Emilii Agopsowicz. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.