[Afisz. Incipit] Wojew. Rada Związków Zawodow. w Gdańsku zaprasza na wielką imprezę p.t. Świąteczne Niespodzianki ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o imprezie. Udział biorą soliści Państwowej Opery Bałtyckiej: Danuta Zimna, Hanna Zawadzka, Grzesław Wielikaniec.
Keywords: Państwowa Opera Bałtycka (Gdańsk) -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- życie artystyczne; Afisze -- 1945-1990.