Roman Brandstaetter - Milczenie : Dramat w 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny prapremiery w Teatrze Kameralnym 2.04.1957 r. Reżyseria: Tadeusz Żuchniewski, scenografia: Feliks Krassowski, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.