600-lecie Uniwersytetu Jagiellońskiego : 1000-lecie Państwa Polskiego / Maciej Raducki. - Raducki, Maciej (1929-2007) (Wydawnictwo Artystyczno-Graficzne, 1964)
Plakat obchodów. Herb Uczelni na tle orła piastowskiego.