[Pieta] / K. Wiszniewski. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1925)
Przedstawia Pietę. Bezpośrednio za postaciami Matki Boskiej i Chrystusa, fragment budowli zamkowej z murem (po lewej), a w baszcie (po prawej) - uzbrojony żołnierz z halabardą. W odległym tle, po prawej, za basztą - zarys Golgoty.