Julian Henryk Raczko : w poszukiwaniu jedności / [red. katalogu Jadwiga Charzyńska i Grażyna Szcześniak ; tł. Karolina Bałłaban]. - Bałłaban, Karolina (Muzeum Narodowe, 2001)
Katalog towarzyszący wystawie w Muzeum Narodowym w Gdańsku, luty - marzec 2001.