Julian Henryk Raczko : w poszukiwaniu jedności - Charzyńska, Jadwiga; Szcześniak-Ogrodowicz, Grażyna (1951- ).; Bałłaban, Karolina; Muzeum Narodowe (Gdańsk). (Gdańsk : Muzeum Narodowe, 2001)
Katalog towarzyszący wystawie w Muzeum Narodowym w Gdańsku, luty - marzec 2001.
Tekst równol. pol. i ang.
Keywords: Raczko, Julian Henryk -- (1936-2019) -- katalogi wystaw