Z Księgozbioru Leonida Kurisa / Zb. Janeczek. - Janeczek, Zbigniew (1946- ). (1980)
Tory kolejowe kończące się zaporą, w górze klucz lecących ptaków. U dołu napis: Z Księgozbioru Leonida Kurisa, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.