Ex Libris W. Jakubowskiego [Herman Ratner]. - Ratner, German L'vovič (1933-1996) (1971)
Przedstawia widok na baszty przez gotyckie ostrołukowe okno. U dołu napis: Ex Libris W. Jakubowskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.