Ex Libris W. Jakubowskiego - Ratner, German L'vovič (1933-1996).; Jakubowski, Wojciech (1929-2024). ([Moskwa], 1971)
Przedstawia widok na baszty przez gotyckie ostrołukowe okno. U dołu napis: Ex Libris W. Jakubowskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie nazwisko aut. i miejsce wyd.