Godefridus De Peschwitz Consul Gedanensis Nat. Aera Christi M.DC.XXXI. DENAT. M.DC.XCVI. - Bartsch, Johann Gottfried ( -1690).; Zeeman, Renier (ok. 1623-ok. 1667) ([Berlin], 1670)
Przedstawia portret w popiersiu w obramieniu architektonicznym Gottfried Peschwitz (1631-1696).
W kompozycji, na architektonicznym owalu tytuł - podpis.
Miejsce i czas powstania według biografii portretowanego i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Grafika portretowa -- 17 w