Christianus Frid. Georgius Meister I. U. D. Magnae Britanniae Regis Elect. Brunsvigo-Luneburg. Consiliarius aulicus, Antecessor iuris et facultatis iurid. Assessor in Universitate Georgia Augusta. - Haid, Johann Elias (1737-1809) (1778)
Portret ujęty w popiersiu, zwrócony w lewo, wpisany jest w owalną ramę, pod którą znajduje się obszerna, łacińska inskrypcja wyryta na cokole. Tekst ten szczegółowo wymienia godności portretowanego.