Koncert symfoniczny : Inauguracja Sezonu Koncertowego 1967/68 / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku ; [tekst Stanisław Haraschin]. - Haraschin, Stanisław (1922-2006) ([s.n.], 1967)
Program koncertu, który miał miejsce 29, 30 września 1967 r. wraz z inform. o kompoz. i artystach.