Szalone - Erynie - Królowe : szkic do portretu rewolucjonistki - Klas-Markiewicz, Anna. (2000)
Bohaterki wydarzeń z lat 1905-1907 w utworach literackich.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Powieść polska -- 1870-1914 -- tematy, motywy; Rewolucjonistki -- w literaturze