Danzig Vom Legan R. Brend'amour. - Brend'amour, Richard (1831-1915) (s.n., 1870)
Przedstawia widok Nabrzeża Składy w Gdańsku z widokiem na miasto od strony Motławy oraz w dwu sekcjach: plażę, molo i łazienki kąpielowe dla pań w Sopocie oraz klif w Orłowie.