[Sierpień 80' : Lech Wałęsa przemawiający do stoczniowców] / fotografował Stanisław Składanowski. - Składanowski, Stanisław (1950- ). (1980)
Przedstawia Lecha Wałęsę stojącego na wózku transportowym i przemawiającego do strajkujących w Stoczni Gdańskiej stoczniowców, sierpień 1980 rok.