[Sierpień 80' : Lech Wałęsa przemawiający do stoczniowców] - Składanowski, Stanisław (1950- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia Lecha Wałęsę stojącego na wózku transportowym i przemawiającego do strajkujących w Stoczni Gdańskiej stoczniowców, sierpień 1980 rok.
Autor według pieczątki na rewersie, tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia, data na podstawie przedstawienia.
Keywords: Wałęsa, Lech -- (1943- ) -- fotografie; Stocznia Gdańska -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Przemysł okrętowy -- strajki i lokauty -- Polska -- Gdańsk -- 1970-2000 -- fotografie; Strajki i lokauty -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1990 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie