O prawdopodobieństwie - Mendelssohn, Moses (1729-1786).; Surzyn, Jacek (2015)
Rozprawa "O prawdopodobieństwie" została przygotowana przez autora jako odczyt na specjalnym spotkaniu Towarzystwa Miłośników Literatury w Berlinie w roku 1755. Przekładu tekstu dokonano z wydania: "Moses Mendelssohn's Schriften zur Philosophie, Aesthetik und Apologetyk", Hrsg. von M. Brasch, Band 1, Leipzig 1880, s. 107-126.
Tyt. nagł.
Dostępny również w wersji elektronicznej.
Keywords: Rachunek prawdopodobieństwa -- dzieła przed 1800.; Rachunek prawdopodobieństwa -- filozofia