Ruinen der Tempel-Ritter Schlosses und des Thurmes Kuck in die Küche in Danzig ([Gdańsk : s.n., 1830)
Przedstawia ruiny klasztoru dominikańskiego w Gdańsku od północnego wschodu, z pozostałością murów średniowiecznych.
Pod kompozycją: "Ruinen der Tempel-Ritter Schlosses und des Thurmes / Kuck in die Küche in Danzig".
Aut. nieznany. Miejsce wyd. i dat. na podst. tematu, techniki i cech przedstawienia.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014