[Ul. Mariacka w Gdańsku w kierunku Bramy Mariackiej, zimą] Paul Kreisel. - Kreisel, Paul (1891-1982) (s.n., 1920)
Zimowy widok w lekkim półmroku i śniegu na ul. Mariacką w Gdańsku, w kierunku Bramy Mariackiej i budynku Towarzystwa Przyrodniczego (Naturforschende Gesellschaft in Danzig) z wieżą obserwatorium astronomicznego (Sternwarte).