Ansicht der Festung Weichselmünde - Finden, William (1787-1852). (London, 1830)
Przedstawia widok Twierdzy Wisłoujście z wieżą Fortu Carre.
U dołu pod kompozycją tytuł, w lewym dolnym rogu pod kompozycją sygnatura autora.
Datowanie na podstawie działalności autira i tematu.
Keywords: Twierdza Wisłoujście (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce