Heckergraben nebst Brücke mit Blick nach der Werftgasse hin aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia kanał Heckergraben na Młodym Mieście, widoczny mostek dla pieszych nad kanałem oraz kamienica przy ul. Doki (Werftgasse), w głębi widoczny budynek przychodni na ul. Wałowej, 21. 06. 1928 r.