[Portret Jacoba Kabruna] / C. F. Holtzmann. - Holzmann, Carl Friedrich (1740-1811) (1808)
Przedstawia portret w popiersiu z profilu Jacob Kabrun (1759-1814), gdańskiego kupca, kolekcjonera i mecenasa sztuki.