Czy można jeszcze napisać życiorys Jezusa / Jacques Bernard ; tł. Lucjan Balter. - Bernard, Jacques (1935- )
1. Czy można jeszcze opisywać życie Jezusa? - problem egzegetyczny. - żywy opis środowiska społeczno-kulturalnego. - od realizmu do surrealizmu. 2. Problemy egzegetyczne podniesione przez książkę. - kwestie dotyczące metody. - bracia i siostry Jezusa. - dziewictwo Maryi. - wniosek dotyczący dzieciństwa Jezusa. - cuda. - orędzie. - przeciwieństwa. - wjazd(y) do Jerozolimy. - epizod Świątyni. - zmartwychwstanie. 3. Teologiczne problemy podniesione przez książkę. - odrzucenie karykatury katechizmu. - grzech pierworodny. - Eucharystia. - chrystologia. - eklezjologia. Zakończenie: strzec otwartości.