Kobieta grająca na cytrze - Czernous, Franciszek (1943- ). ([Gdańsk], 1960)
Przedstawia siedzącą nagą kobietę grającą na cytrze. W tle bryła kościoła Mariackiego w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, technika, sygnatura autora.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.