Klasyczny ideał kształcenia a potrzeby społeczne - Jacko, Jan Franciszek (2017)
Klasyczny ideał kształcenia, klasyczny paradygmat kształcenia w nowożytnych projektach uniwersytetu, wyższe kształcenie zawodowe, uniwersytet a potrzeby społeczne, ekonomiczne uwarunkowania misji uniwersytetu.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 53-55.
Streszczenie angielskie.