Ex Libris Klaus Rödel [Anna Grmelova]. - Grmelova, Anna (1926-2000) (1971)
Przedstawia dłoń z wyciągniętym palcem wskazującym, którym wypycha do góry oko, nad którym wirują planety i gwiazdy. Napis w łuku: Ex Libris Klaus Rödel, z lewej strony na napisie siedzi ptaszek.