Magnus Eras Scriptis, Fieri Cum Major In Orbe Vix Posses, Collum Jussit Adire Deus. - Willer, Peter ( -1700). ([Gdańsk], 1687)
Przedstawia portret w popiersiu Bartłomiej Keckermann (1573-1609).
U dołu w polu kompozycji tytuł.
Praca niesygnowana. Ilustracja pochodzi z dzieła: Georg Reinhold Curicke, "Der Stadt Dantzig historische Beschreibung", Amsterdam, Dantzigk 1687.
W prawym górnym rogu kompozycji zapis: Fig. 173.
Miejsce i data powstania oraz autor na podstawie wydawnictwa, z którego pochodzi ilustracja.
Keywords: Grafika -- Polska -- 17 w; Portrety -- Polska -- 17 w