Ex Libris JG [Jerzy Gnatowski] / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1957)
W prostokątnej szerokiej ramce z powtarzającym się napisem: Ex Libris, monogram JG na tle palety. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.