Spend Hauss in Dantzick erbaut im Jahr MDCXCIX / S. Donnet. - Donnet, Samuel (1699)
Przedstawia widok na fasadę Domu Dobroczynności w Gdańsku. Od frontu widoczny szpaler drzewek. U dołu narysowana skala.