Spend Hauss in Dantzick erbaut im Jahr MDCXCIX - Donnet, Samuel; Ranisch, Bartel (1648-1709). ([Gdańsk], 1699)
Przedstawia widok na fasadę Domu Dobroczynności w Gdańsku. Od frontu widoczny szpaler drzewek. U dołu narysowana skala.
U góry w polu kompozycji tytuł. U dołu, w prawym rogu kompozycji sygnatura autora pierwowzoru i autora: B. Ranisch delin.; S. Donnet fe.
Miejsce powstania na podstawie tematu i autorów.
Data powstania na podstawie tematu i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 17 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce