[Ansicht der Stadt vom Hagelsberg (beim früheren Pulvermagazin Neugebauer) gesehen aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok na Gdańsk z Gradowej Góry obok dawnej prochowni Neugebauer, widoczny budynek sądu przy ul. Nowe Ogrody, 23.05.1922 r.