[Ansicht der Stadt vom Hagelsberg (beim früheren Pulvermagazin Neugebauer) gesehen - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok na Gdańsk z Gradowej Góry obok dawnej prochowni Neugebauer, widoczny budynek sądu przy ul. Nowe Ogrody, 23.05.1922 r.
Aut. odb. data i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie