M. Nunnikhoven-Stoffers Exlibris - Ott, Herbert (1915-1987).; Nunnikhoven Stoffers, Maria (1973)
Naga kobieta z jabłkiem w ręku stojąca pod owocującą jabłonią, w jej gałęziach wije się wąż. Napis w koronie drzewa: M. Nunnikhoven-Stoffers, na tabliczce zawieszonej na gałęzi: Exlibris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w