Skwer w Gdańsku / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1956)
Przedstawia skwer obok dzisiejszej Biblioteki Wojewódzkiej w Gdańsku, z widokiem na panoramę Głównego Miasta.