Elbing - Fritzmann, Max (1894-1969). ([Elbląg], 1920)
Przedstawia widok na Długie Pobrzeże w Elblągu, w głębi wieża kościoła św. Mikołaja, na pierwszym planie rzeka Elbląg.
Miejsce powstania według działalności autora.
Daty powstania według działalności autora.
Pod kompozycją po lewej stronie, ołówkiem: Elbing, po prawej stronie podpis autora: M. Fritzmann.
Keywords: Katedra św. Mikołaja (Elbląg, Polska) -- w sztuce; Elbląg (Polska) -- 1900-1945.; Elbląg (Polska ; region) -- w sztuce