Szczątki Wielkiego Młyna na tle ruin kościoła Świętej Katarzyny / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1946)
Przedstawia ruiny Wielkiego Młyna i kościoła św. Katarzyny w Gdańsku.