Gianni Mantero Libri - Kalczyńska, Alina (1936- ).; Mantero, Gianni (1897-1985). ([S. l., 1968)
Dwa koła, w górnym głęboko tłoczone na całej powierzchni linie faliste, w dolnym tańcząca, długowłosa dziewczyna. W środku pomiędzy kołami napis: Gianni Mantero Libri.
Na odwrocie nazwisko aut. i symbol techniki graf. Data wg bibliogr.
Muzeum Zamkowe w Malborku IV międzynarodowe biennale exlibrisu współczesnego. Katalog, Malbork 1969