Gdańsk - Dwór Artusa i zniszczenia widok z kościoła Mariackiego / Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1949)
Przedstawia zniszczony podczas wojny Dwór Artusa, widok od strony ul. Chlebnickiej z wieży Kościoła Mariackiego, 1949 r.