Gdańsk - Dwór Artusa i zniszczenia widok z kościoła Mariackiego - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1949)
Przedstawia zniszczony podczas wojny Dwór Artusa, widok od strony ul. Chlebnickiej z wieży Kościoła Mariackiego, 1949 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Dwór Artusa (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie