Konstytucje państw afrykańskich. T. 3 / oprac. i wstęp Ludwika Gelberga ; Instytut Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk. - Gelberg, Ludwik (1908-1985) (Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1966)
Publikacja zawiera następujące konstytucje: Ludowej Demokratycznej Republiki Algierskiej, Królestwa Burundi, Republiki Czad, Dahomeju, Republiki Kongo (Kinszasa), Królestwa Maroka i Zjednoczonej Republiki Arabskiej.