Westerplatte / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1966)
Przedstawia widok ogólny półwyspu Westerplatte w Gdańsku, widoczny Pomnik Obrońców Wybrzeża, kanał portowy na Martwej Wiśle i Port Gdański, około 1970 roku.