Westerplatte - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1966)
Przedstawia widok ogólny półwyspu Westerplatte w Gdańsku, widoczny Pomnik Obrońców Wybrzeża, kanał portowy na Martwej Wiśle i Port Gdański, około 1970 roku.
Autor według pieczątki na rewersie.
Tytuł ołówkiem na rewersie.
Data według przedstawienia.
Keywords: Pomniki -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- fotografie; Westerplatte (Polska ; półwysep) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk