Gdańsk - Motława i Żuraw - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006). ([Sopot], 1962)
Przedstawia widok na fragment Długiego Pobrzeża w Gdańsku z bramą Żuraw.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce