Czy Karol Estreicher był inicjatorem sprowadzenia prochów Mickiewicza na Wawel? / Franciszek Ziejka. - Ziejka, Franciszek (1940-2020)
Zakres i treść: pośmiertna pamięć o poecie w Krakowie, odezwa z 1869 roku i jej tajemniczy autor.