Ex Libris Dr. Stanisław Sokół MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1952)
Przedstawia młodzieńca trzymającego jedną ręką za lejce konia, drugą sokoła. Napis u góry: Ex Libris, u dołu z prawej strony: Dr. Stanisław Sokół. Sygn. aut. w obrębie kompoz.