Ex libris Mgr Andrzej Metzger Antykwariusz [Jerzy Drużycki]. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) (s.n., 1986)
Przedstawia na tle kotary wagę szalkową, na jednej szalce książki, na drugiej plik banknotów i monety, niżej odważniki. U góry napis: Ex libris, u dołu: Mgr Andrzej Metzger Antykwariusz. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.